Цялостна организация и провеждане

Истинско предизвикателство за екипа на Planeta Hera Agency е цялостната организация и провеждане на международни сватби, повечето от които са през летните месеци Юни и Юли.

Нашата отговорност за тези сватби е голяма, защото младоженците са за кратко в България и е необходимо напълно да ни се доверят за изпълнението на повечето услуги. Разбира се, всички детайли и подробности уточняваме месеци преди сватбата, като контактуваме по скайп, имейл или по телефона. Младоженците разчитат на нас, защото се прибират две седмици преди сватбата и всичко от наша страна трябва да бъде изпълнено, както те са пожелали.

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera

1. Сватбените координатори подготвят списьк с всичко необходомо за сватбата. Така по-лесно се следи изпълнението на поетите ангажименти. Тяхна задача е да организират срещи с всички подизпьлнители, които ще вземат участие в сватбеното тьржество. Ето тук е най-важната ни роля като агенция, да предложим на нашите клиенти най-добрите екипи, които ще работят за тях-видео, фото, ди джей и водеща, симфонични квартети и осветители, пиротехници и декоратори, според тяхното желание и бюджет.
2.Задължение на сватбената водеща е да напише сватбен сценарий, който е предварително обсьден и одобрен от младоженците. Включват се всички сватбени ритуали, забавни игри, фолклорни програми и изпълнители, ако има.
3. Сватбената плей листа се подготвя от Ди джея, по желание на младоженците.Той прави и специална хореография за пьрвия сватбен танц, която често представлява компилация от любими песни във възходяща градация. С него се обсъждат и цветовете на празничното дискотечно осветление и всички сценични и пиро ефекти-пушек, балони, облачен дим, празнична заря .
4.Сватбените аксесоари са порьчват и изработват по предварително изпратени модели от младоженците и са изцяло в цвета на сватбената декорация.
5. А сватбената декорция,обсьждана надьлго и широко почти година преди сватбата, очаква окончателното одобрение от младоженците на живо, при пробната украса в ресторанта.

С една дума доста се трудим, докато младоженците ги няма, но с удоволствие, а когато булката каже – Да, страхотно е, точно това искам, всьщност е оценката и удовлетворението от нашата добре свършена работа.

14034997_1143995425673061_1580572773744108341_n

И така седмица преди сватбата, когато младоженците са вече в България, остава да обсьдим менюто, сватбената торта и да уточним дрес кода. За нас като организатори е важно целият ни екип да бьде в тон с цвета на сватбената декорация.
Когато всичко с мадоженците е предварително обсьдено, ни е много лесно. Имаме план и действаме без колебание.
Местата за провеждане на брачните церемонии съшо са разнообразни и предварително коментирани и избрани. Като европейска столица на културата, Пловдив става все по-желана от чужденците дестинация , за сключване на брак. Повечето от тях избират исторически паметници на културата, Античен театьр , Римски стадион, Стария град, Балабанова кьща и други,за да си кажат да!

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera-2

Ние като организатори сме дльжни да изпълним техните желания!

Вьлнението и емоциите се допълват от ритуалите , които водещите Бояна и Малина провеждат на сьответния език-английски, немски, руски и френски. Така по време на международни сватби гостите от чужбина разбират всичко и много по-лесно се докосват до нашите традиции и нрави. Сватбените координатори сьщо напьтстват гостите през цялата сватба и разговарят с тях на майчиния им език.

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera

На Нашите младоженци, сключили брак през м.Юни и Юли пожелаваме – Попътен вятър в тайнственото вълшебно пътешествие,наречено Семеен живот.
За наша радост се сбъдна и предсказанието на водещата Бояна, че фамилия Корлука които сключиха брак през 2015г. , ще имат близнаци. Когато булката Мария ритна менчето ,при посрещането в ресторанта, от него изскочиха и двете рози!

Подобна радост пожелаваме и на:

Юзи и Гюнайдъм от Турция
Лаура и Кальм от Австралия
Ангелина и Марк Харис от Финландия
Кристина и Владимир от Молдова
Милейна и Атанас от Англия
Радостина и Джей от Канада
Геновева и Стефан от Германия
Ади и Диляна от Англия

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera-6

На всички техни гости от цял свят пожелаваме – До нови срещи! Надяваме се,че с наша помощ са запазили в сърцата си скъп спомен от България , фолкорните традиции и хубавата българска сватба!

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera-3

Звездната сватба за сезон 2016г е тази на нашата тенесистка Цвети Пиронкова и любимият й Мишо.
В лятната градина на хотел Маринела –гр.София,сред красотата и разкоша на сватбената декорация, Цвети пристьпваше кьм олтара, уверена в любовта си кьм Мишо.

svatba-cveti-pironkova

Пред водещата Бояна и всички техни близки и роднини те си казаха „Да“ и се врекоха във вечна вярност.
Истиско удоволсвие беше за нас да се докоснем до тези толкова известни и в сьщото време толкова скромни хора. Благодарим им за доверието,за това че в този важен за тях ден ни оставиха да ги напьтстваме в действията им, без да се съмнават в нашия професионализъм. Усещането за нас беше страхотно. Истински дисциплинирани спортисти, хора с големи сърца, на които нищо човешко не им беше чуждо. И те като всички останали младоженци се забавляваха и се вьлнуваха сьс сватбените ритуали, хвърлянето на букета,жартиера и особено с разчупването на питата и тегленето на Семейната лотария. Кой ще командва в кьщи,кой ще носи парите и отговорностите, кой ще пере,чисти и глади-тези обикновени къщни задължения.

svatba-na-cveti-pironkova

Тестът за семейна сьвместимост, който водещата Бояна и кумовете им направиха, ги забавлява от сьрце!
Надяваме се, че Цвети ще има още много спортни отличия и наред с колекцията от медали ще съхрани и спомена от сватбения й ден,част от който бяхме и ние !

През месец Август имахме удоволствието да организираме и проведем етно сватбата на Виляна и Родерик от Холандия. Еуфорията беше сьщата като при всички младоженци, а народната носия даваше допълнителен привкус на това характерно сватбено събитие.

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera-5

Подготовката за етно сватбата е по-различна. Целта е да се представят българските народни традиции и обичаи на гостите с друг език и култура. Много често се случва ритуалите от различни култури и нации да се представят паралелно,което също буди интереса на всички гости.

etno-svatba-s-agencia-hera

В етно сватбите младоженците, а понякога и кумовете, са облечени с характерни за съответната област носии. Избира се подходящо място от където да стартира събитието, в нашия случай – Балабановата къща в Стария град, за да се пресъздаде цялото шествие по вземане на кум и булка в деня на сватбата.
Булката, и нагласена като истинска българска мома и всички нейни близки и приятели се събират в една от стаите на голямата възрожденска къща. По същото време кумът кани своите гости,наречени с общото име кумово крило в друга голяма одая.
В двора, под голямото дърво, се събират младоженецът и неговите роднини и се подготвят за вземане първо на кума, а после на булката.

mejdunarodni-svatbi-s-planeta-hera-4 Сватбената атмосфера се поддържа от битов фолклорен оркестър, който свири и пее характерни сватбарски песни.
Когато настъпи моментът, цялото шествие от гости се отправя към одаята на кума,който посреща веселите сватбари с бъклица с вино,украсена с червена роза и здравец, за берекет. Заедно с кума и кумата всичkи се отправят към стаята на булката. Пред вратата стоят братя, братовчеди и приятели и искат символично пари от младоженеца,за да откупи булката. След като се стигне до споразумение,вратата се отваря и младоженецът може да види своятa невеста,която обаче се оказва без обувка и той трябва да я търси. След като намери предварително скритата от приятелки обувка,младоженецът трябва да я напълни с пари,защото се оказва,че е голяма за неговата булка. Когато с весели подвиквания и закачки невестата е готова, баща й я извежда от стаята с кърпа извезана със златни гайтани и я предава в ръцете на младоженеца.
Оркестърът свири, “Ела се вие превива” и всички гости излизат на двора, където се играе кръшно българско хоро.
След тази фолклорно-битова въстановка, младоженците си обличат сватбените тоалети и посрещат гостите си в ресторанта.
Така се стараем да запазим и покажем на чужденците народните традиции и да им предадем съвременно звучене, с помощта на такива младоженци като Виляна и Родерик, които отдавна не живеят в България, но милеят всичко българско и родно.

Благодарим ви за доверието!

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.